אתם עוסקים באימון (כזה או אחר) כבר הרבה שנים. אתם מחשיבים עצמכם מקצוענים. אך מה באמת הופך מדריך מקצועי למקצוען?
האם מספיק להגיע לאימון, לתת הופעה, לסיים ולהמשיך לאימון הבא?
מה ההבדל בין מדריך למדריך-על?
1. הגיעו בזמן
אפילו לפני הזמן. תמיד. הזמן שלכם חשוב - וכך גם הזמן של המתאמנים שלכם. להגיע לפני הזמן משאיר לכם פנאי להתארגן בלי לחץ, ובמידת הצורך גם לענות על שאלה או שתיים. התחילו וסיימו את האימון שלכם בזמן. ייתכן ותשמעו הערות על כמה אתם דייקנים - מצד שני - המאחרים ידעו מראש שהם מאחרים, והמדייקים ישמחו על כך שהאימון מתחיל כשהוא צריך להתחיל.
2. הכינו כל מה שצריך- מראש
פלייליסט - עם כל השירים ברצף - כך שלא תצטרכו "להקפיץ" שירים תוך כדי או לחפש בדיוק את השיר שאתם לא מצליחים למצוא
נגן עם סוללה טעונה
ציוד זמין ונגיש (כדי שלא תרוצו למחסן באמצע האימון)
בקבוק מים מלא
מערך אימון
3. אם הטלפון משמש כנגן למוסיקה? הקפידו לשים אותו על מצב טיסה לפני האימון. אף אחד מהמתעמלים לא מעוניין לשמוע צפצופים בלתי פוסקים של הודעות נכנסות והתראות.
4. לא ישנתם טוב בלילה? רבתם עם בן/בת הזוג? הילדים לא הפסיקו להתווכח בבוקר? הכלב אכל את מערך האימון? חייכו ונסו להוציא את המקסימום מהאימון. הגדולה שלכם תהיה לסיים את האימון בלי שאף אחד הרגיש מה עובר עליכם!
5. היו נגישים: דאגו שהמתאמנים תמיד ירגישו בנח לפנות אליכם עם בעיה כזאת או אחרת (בריאותית/ חברתית/ קושי כזה או אחר). אין זה אומר להיות נגישים בטלפון 24/7, אלא לפני או אחרי האימון. סיימו את האימון והביטו סביב אם מישהו רוצה להגיד משהו. חכו עוד שניה לפני שאתם אוספים את החפצים שלכם וממשיכים לאימון הבא.
6. הציבו גבולות ברורים:
האם אפשר להיכנס לאימון שלכם באיחור? אם כן, עד כמה ?
איפה יעמוד מי שנכנס באיחור?
אם החלטתם לא לאפשר כניסה למאחרים, דאגו להעביר את המסר בצורה מכבדת ונעימה, כך יהיה סיכוי שהמאחר יגיע לאימון הבא שלכם, ואפילו בזמן!
7. אתם באים ללמד, להעביר אימון - לא לעשות לעצמכם אימון.זה לא הזמן להראות לכולם כמה זמן אתם מסוגלים להישאר במים העמוקים ללא ציוד צפיה או כמה גבוה אתם מסוגלים לנתר ברצף, מבלי להתנשף. במהלך האימון היו שם בשביל המתאמנים שלכם. תקנו טעויות, העירו היכן שצריך. אל תנסו להראות כמה אתם בכושר/ חזקים/ גמישים. לא בשביל זה המתאמנים באים. הם יעריכו אתכם הרבה יותר אם תהיו קשובים לצרכים שלהם, ותהיו ממוקדים בהם.
8. המשיכו ללמוד ולהתמקצע: אמנם סיימתם את קורס ההסמכה - אך זו רק תחילת הדרך. המשיכו ללמוד, להתעדכן בהנחיות חדשות, ציוד חדש ומחקרים בתחום. ידע = כח!
9. אתגרו את המתאמנים שלכם: גם אם קהל היעד הוא פי שתיים (או יותר) מגילכם, המשיכו להציב אתגרים (פיזיים ומנטליים). אף אחד לא בא לאימון כדי שנעשה לו חיים קלים.
10. תנו לאחרים להגיד כמה אתם מקצועיים.
רוצה ללמוד איך להדריך בעצמך?
ההרשמה בעיצומה לקורס מדריכי אקווה ג'ים במכללה האקדמית וינגייט.
סיימת את קורס הכשרת המדריכים אבל חסרים לך השראה ורעיונות?
למעלה מ-15 שעות של השראה מחכים לך
בסרטי הדרכה למדריכים - סרטים ממוקדים לפי נושאים, עם המון רעיונות,
בתכנית האימונים Total Body Workout מחכים לך 10 אימונים שונים באורך מלא. לך נשאר רק לעשות "העתק הדבק" ולשיעורים שלך יתווסף המון גיוון,
ובהשתלמות "תרגילי מוח" - רצפים חכמים המשלבים אימון לגוף ולמוח.
את כל החומר העיוני בנושא ספורט אקווה ג'ים ריכזתי בשבילך בספר "המדריך המלא לספורט אקווה ג'ים".
לך נשאר רק לבחור מה מתאים לך.
Comments